Четирима души станаха жертви при стрелбата в болница в Чикаго

Четирима души станаха жертва на стрелбата в болница в Чикаго, предадоха световните агенции. Според очевидци въоръжен мъж е стрелял няколко пъти по жена на паркинг пред болницата, предаде Асошиейтед прес.

Първоначално двамата са вървели заедно през паркинга, после мъжът се обърнал и прострелял жената няколко пъти в гърдите. Когато тя паднала на земята, той застанал над нея и продължил да стреля. После мъжът влязъл в болницата и започнал да стреля произволно. Четирима души били критично ранени, сред които и полицай и лекар от болницата, които по-късно починали от раните си. Накрая стрелецът бил ликвидиран в престрелка с полицията. Така жертвите на стрелбата станаха четири.

Трагедията се разиграла в болница Мърси, каза говорителят на полицията на Чикаго Антъни Гулиелми.

В Денвър пък при друга стрелба един човек е загинал, а трима са били ранени, като стрелецът там все още се издирва, предаде Ройтерс.

В Чикаго миналата година бяха регистрирани 675 убийства, което е повече от Ню Йорк и Лос Анджелис взети заедно. Бяха отчетени и 2786 стрелби, припомня Франс прес.

От началото на годината в САЩ пък е имало 314 масови стрелби, тоест стрелби, при които са били засегнати най-малко 4 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка