Четирима играчи на Стойчо Младенов откриват мондиала

МОСКВА – Четирима футболисти, минали през школата на Стойчо Младенов, откриват най-голямото спортно събитие през годината. Всички те са национали на Саудитска Арабия, която излиза в дуел срещу Русия на старта на Мондиал 2018.

Младенов води два отбора край Персийския залив - „Ал Ахли“ и „Ал Етифак“, където и до днес го помнят с почести. Една от най-големите гордости на Екзекутора на „Ливърпул“ е Мансур Ал-Харби. Защитникът никога не е напускал „Ал Ахли“. Едва на 19 години Младенов го наложи в състава, където до днес е изиграл 133 мача.

Другото откритие на българския специалист е Яхя Ал-Шехри в „Ал Етифак“. Въпреки че Младенов се задържа кратко в този клуб, от школата извади лявото крило, който вече се гордее и с осем гола в националния отбор на Саудитска Арабия. През 2013-а той премина в „Ал Насър“, а сега е под наем в испанския елитен „Леганес“.

С огромна заслуга за спечелената през 2009-а купа на Персийския залив под ръководството на Младенов е и вратарят Абдула Ал-Маюф. Стражът пази десет години за „Ал Ахли“, сега е в местния гранд „Ал Хилал“.

Вторият капитан на Саудитска Арабия – Тайсир Ал-Джасим, е друг кадър на Стойчо. Той е жива легенда на „Ал Ахли“ с 243 мача и 62 гола за тима. Също участва при триумфа за купата на Персийския залив. Последният му гол бе при загубата с 1:2 от Германия в контрола в Леверкузен преди световното първенство. Има общо 19 попадения за Саудитска Арабия. Веднъж е избиран за играч №1 на страната.

Във втория ден на световното ще играе и пети кадър на Стойчо Младенов. Защитникът на „Астън Вила“ Ахмед Елмохамеди се превърна в рекорден трансфер на отбора ЕНППИ от Кайро – 4 милиона евро в „Съндърланд“. Бранителят вероятно ще е титуляр за Египет срещу Уругвай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят