Четирима набили шофьор, с чиято кола надрали микробуса си при изпреварване

Побой и силово измъкване на пари са станали на пътя Шумен – Търговище, след лек инцидент, причинен при изпреварване. За това съобщил потърпевшият 40-годишен мъж от Шумен, който отнесъл юмруци от четирима мъже от варненски микробус.

Нападението е станало към 7,30 часа в понеделник в района на местността Фисека на търговищка територия. Водачът от Шумен, който карал „Фолксваген Поло“, предприел изпреварване на микробус. Неговият шофьор обаче, без да погледне, също тръгнал да изпреварва и така двете превозни средства се ожулили. Бусът се върнал веднага обратно в лентата си, а мъжът от Шумен продължил. След малко спрял встрани от пътя да види какви са щетите. Тогава го застигнал бусът и от него слезли четирима мъже, които му нанесли побой и му прибрали наличните 70 лв., за да платял щетите.

Човекът се оплакал в полицията в Търговище, като посочил само цвета и варненската регистрация на колата, на която не видял номера. Въпреки оскъдните данни, полицията в Търговище успяла да установи превозното средства и мъжете, които са били в него.

Бусът „Мерцедес Спринтер“ е управляван от 24-годишен мъж от град Провадия. Той превозвал съграждани, които били в строителна бригада. Четиримата мъже, които са нападнали шофьора и са му взели парите, са на възраст: 43, 29, 28 и 19 години. Те са задържани в полицията в Търговище. От там уточняват, че на водача от Шумен не е нанесена сериозна телесна повреда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони