Четирима свили злато от сестрата на Цар Киро

Задигнали огърлици, корона, монети и пендари, оценени за близо половин милион лева

Делото срещу четирима мъже, ограбили злато за близо половин милион лева от сестрата на Кирил Рашков - Цар Киро, продължи вчера в Пловдивския окръжен съд. Преди седмица бе разпитана и потърпевшата – 72-годишната Марийка Иванова, която разказа как е била измъчвана с електрошокова палка, докато каже къде златото.

Подсъдимите Йордан С., Марин П. Александър Д. и Александър К. не се признават за виновни. Те може да получат от 15 до 20 г. и дори доживотен затвор.

Бруталния грабеж е извършен в нощта срещу 28 май 2017 г. Трима от бандитите нахлуват маскирани в дома на Марийка, а четвъртият ги чака отвън с кола. След бой завързват племенника й със свински опашки и тиксо, а после нападат и Марийка. Тя имала само 300 лв. в дамска чанта, но бандитите търсели златото й. Намерили кутии от бонбони и бисквити, пълни с пендари, лири и други монети, огърлици, гривни и синджири. Взели ги заедно със златна корона с червен камък в средата. Плячката им е оценена на 453 352 лв.

Четиримата си разделили ограбеното по равно и били разкрити през юли същата година, когато започнали да дават ценностите в заложни къщи. По време на разследването е имало версия, че обирът е поръчан от самия Цар Киро, но тя е не е потвърдена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право