Четирима фотографи на “Труд” в изложбата БГ прес фото 2017

Престижният форум раздаде призове на майсторите на обектива

Майсторите на обектива Цветан Томчев, Денислав Стойчев, Благой Кирилов и Стоян Илиев достойно представят в. “Труд” в най-престижния конкурс за фотожурналистика у нас.

Колегата Томчев представя фоторазказ за моториста Людмил Недев, който е инвалидизиран след катастрофа, но продължава да работи и да се издържа сам.

Денислав Стойчев показва концептуален фоторепортаж от Китай с акцент на цветните светлини на Поднебесната империя.

Благой Кирилов е подбрал свои кадри от боксовия мач между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън, а Стоян Илиев представя оригинална гледна точка за първа копка на обект в Пловдив.

Шестнадесетото поредно издание на конкурса за българска фотожурналистика БГ ПРЕС ФОТО представя 250 снимки, избрани сред общо 3000 постъпили за журиране. Изложбата е разположена в централното фоайе на столичния Дом на културата “Красно село”, който за две седмици до края на ноември ще е Дом на фотографията като домакин на най-голямата фотоизложба от програмата на фестивала за фотография София Фото Фест.

Най-голям брой точки от международното жури спечели фоторепортаж от поклонение в памет на жертвите от лагера “Белене” с автор Свилен Начев. Той получи голямата награда на БГ ПРЕС ФОТО 2017. Освен с първо място в категорията за фотосерии, Свилен Начев бе удостоен и с тазгодишната Специална награда за хуманистична фотография “Шаварш Артин”, която се присъжда за втори път. Победителят получи награда от “Джулиани” – луксозен часовник Tissot.

Христо Русев за трети път е носител на Специалната награда за най-добър млад фотограф. а с това и фотоапарат D3400 с обектив 18-55, осигурен от “Никон България”.

Членове на журито са Василий Прудников (Русия) – директор на РУСС ПРЕСС ФОТО, фотожурналист, куратор; Звездан Манчич (Сърбия) – директор на “Център за развитие на фотографията”, организатор на ПРЕС ФОТО СЪРБИЯ и фотофестивала ВИЗУАЛИЗАТОР; Тамаш Зигети (Унгария) – президент на Асоциацията на унгарските пресфотографи, организатор на MAGYAR SAJTOFOTO и фотограф; постоянният член на журито от вече десетилетие Дийн Кокс (САЩ) – фотожурналист и университетски преподавател по фотография в Хонконг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България