Четири години затвор при строг режим за наркопласьор, държал в дома си 4 вида дрога

Снимка: Архив

При задържането оказал съпротива и погълнал наркотици, за да ги укрие

След внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратура –Габрово и постигнато в съдебната фаза споразумение, осъдиха мъж за държане и разпространение на наркотици. Наложеното наказание е четири години лишаване от свобода при строг режим.

Ц.Ц. се призна за виновен за това, че в периода от 19 октомври 2017 г. до 6 юни 2018 г., държал и продавал метамфетамин с общо тегло 20,34 грама на стойност 508,50 лева, хероин 6 грама за 300 лева, екстази 3 грама на стойност 160 лева и амфетамин с тегло 2,5 грама на стойност 75 лева. На 6 юни миналата година с цел разпространение, държал в себе 1,22 грама хероин и 0,57 грама метамфетамин, които при задържането се опитал да укрие чрез поглъщане и чрез изхвърляне до ползвания лек автомобил „Опел Корса“.

Обвиняемият е осъждан за тежки умишлени престъпления. От април 2017 г.започнал да разпространява наркотични вещества - хероин, метамфетамин, екстази, амфетамин и марихуана. Получавал ги по неустановен начин, държал ги в дома си и ги продавал на дози, съобразно заявеното количество от клиентите си. Част от наркотичните вещества ползвал за лична употреба.

На 6 юни миналата година, докато пътувал с лек автомобил „Опел Корса“, управляван от негов познат, бил спрян за проверка от полицейски екип. Обвиняемият оказал съпротива и бил изведен със сила от превозното средство. Извън автомобила, Ц.Ц. поставил в устата си част от наркотичните вещества, които носел, а останалата част изхвърли до лекия автомобил. Полицейските служители не успели да предотвратят поглъщането на наркотиците. Обвиняемият се почувствал зле и незабавно бил транспортирал в МБАЛ“Д-Тота Венкова“. След проведеното интензивно лечение бил приет за лечение в ОАИЛ с хероинова интоксикация.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право