11 сигнала за паднали клони на дървета, завирявания и счупени керемиди на покриви след снощните градушки в София

Снимка: Архив

Автобусни линии 45 и 77 са отклонени по бул. ”Ал. Стамболийски”

През нощта и в момента четири екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” на Столична община обработват на сигнали във връзка с валежите и градушки, които преминават над София. Това съобщиха от общината.

Досега екипите на „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на място на 11 сигнала за паднали клони на дървета, завирявания и счупени керемиди на покриви. Екип на дирекцията работи на място на образувало се завиряване на ул.”Вардар” и ул. "Възкресение”.

Работят и екипи на столичната пожарна.

В момента градския транспорт се движи навсякъде по редовните си маршрути, с изключение на автобусни линии 45 и 77, които поради завиряването на ул. ”Вардар”, са отклонени по бул. ”Ал. Стамболийски”.

Възложено е на почистващите фирми да състоянието на дъждоприемните шахти и да извършват почистване от паднала листна маса. Столичен инспекторат контролират дейността на фирмите, ангажирани с почистването на града.

Във всички райони на Столична община има дежурни, които следят обстановката. Наблюдават се и нивата на речните корита, които са в норма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България