Четири екипа огнеборци гасиха над пет часа пожар, обхванал 380 декара стърнища в Търновско

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов благодари на спасителите

Четири екипа от 13 огнеборци се бориха с мащабен пожар, който обхвана площ от 380 декара стърнища. Огнената стихия стръгнала от запалени отпадъци в покрайнините на великотърновското село Водолей. Силният вятър раздухал пламъците, които бързо плъзнали към земеделските площи. Огънят се разпрострял върху три блока, а сигналът за бушуващия пожар бил подаден в 12,49 часа на тел.112.

Четири екипа огнеборци гасиха над 5 часа пожар обхванал 380 декара стърнища в Търновско

Незабавно на място пристигнали спасителни екипи, както и ръководството на пожарната в старата столица. Пристигнали и кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, който лично координира операцията по ограничаване на огнището и гасенето.

„От селото доставиха земеделска техника, която също се включи в потушаването на пожара. Трактор с дискови брани разора около пламтящите ниви и ограничи разпространението на огъня”, обясниха пожарникари.

През цялата нощ в сряда срещу четвъртък на място ще останат два екипа от огнеборци, които ще дежурят и ще следят стърнищата и супите треви да не се възпламенят отново.

Четири екипа огнеборци гасиха над 5 часа пожар обхванал 380 декара стърнища в Търновско

„Благодаря на огнеборците за бързата реакция, както и на местни земеделски производители, които също изпратиха техника. Няма опасност за населението както във Водолей, така и в съседното село Ресен“, коментира Даниел Панов.

Човешка небрежност е най-вероятната причина за избухването на пламъците. Огънят тръгнал от запалено локално сметище в източния край на с. Водолей. Сезирани са и полицейските органи.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България