Четири затворнички бяха предсрочно освободени

Четири жени, излежаващи присъди в Сливенския затвор, бяха предсрочно, условно освободени и са посрещнали Коледните празници при децата и семействата си. Затворничките излязоха на свобода с определения на Окръжния съд в Сливен, след постъпили предложения от специална комисия към затвора.

Млада жена, осъдена на 15 години за непредумишлено убийство, напуска решетките 3 г. и 4 м. преди крайния срок на наказанието си. Друга, с 5-годишна присъда за измама на възрастни варненци, е излежала 4г. и 2 м. от наказанието си. Баба, преведена в затвора с наказание също от 5 г. лишаване от свобода, за склоняване на внучката си към кражби, принудителен труд в чужбина и незаконно съжителство на семейни начала с чужденец, е изтърпяла 3 г. и 9 м. Четвъртата им посестрима, с присъда от 2г. и 6 м. за катастрофа със смъртен случай, е излежала 1 г. и 11 м.

И четирите жени са имали добро поведение, работили са в затвора, участвали са в културните събития там, имали са примерно поведение. През остатъка от присъдите си те ще бъдат на свобода, под изпитателен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право