Четири пожарни дежурят край горелия месокомбинат в Търново

Пожарът, който изпепели един от най-големите месокомбинати във Велико Търново е напълно ликвидиран. Това съобщи комисар Красимир Кръстев, директор на РД на ПБЗН във Велико Търново. Четири автомобила обаче ще дежурят в нощта срещу сряда, за да следят да не възникнат нови огнища – три от регионалната дирекция във Велико Търново и един специализиран автомобил от Районната служба на пожарната в Горна Оряховица, който измерва запрашаването на въздуха в района.

Въпреки, че щетите след огнената стихия тепърва ще се изчисляват, по груби сметки те ще възлязат на милиони левове. Разследващите работят по няколко версии, включително и тази за умишлен палеж.

„Веднага отидохме и видяхме, че е започнал пожара. На десетата минута дойде пожарната и започна гасенето, си припомня Дойчин Дойчев, който е охранител в предприятието. По думите му, пламъците обхванали светкавично фабриката.

През целият ден във вторник и ръководството на месокомбината и работниците отказваха да коментират случилото се и версиите за пожара, който изпепели шест декара производствена площ.

Въпреки гъстият дим, който часове наред се разнасяше над Велико Търново, специалистите са категорични, че няма замърсяване на въздуха и към момента продължават постоянните замервания.

„Наши служители, които са химици и имат необходимата апаратура, извършваха замервания в района на горящия месокомбинат. Параметрите, които бяха отчетени показват, че няма изменение от нормалните граници", коментира комисар Красимир Кръстев.

По случая е образувано досъдебно производство, очаква се веднага след като пожарните бъдат изтеглени да започнат и огледите на място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България