Чехия посрещна с протести Ангела Меркел

Снимка: Архив

Чехия посрещна с протести германския канцлер Ангела Меркел, която пристигна на еднодневно посещение в страната. Участниците в демонстрациите изразяват несъгласието си с миграционната политика на германското правителство, предаде БНР.  Част от протестите са организирани от "Партията на свободните граждани", която е против евроинтеграцията на страната.

Демонстрация през сградата на правителството организира и Политическото движение „Свобода и пряка демокрация“, оглавявано от депутата от долната камара на чешкия парламент Томио Окамура. Движението се обявява против приемането на бежанци от мюсюлмански страни и поиска от правителството да изрази решително несъгласие с миграционната политика на германския канцлер.

В кметството на Прага са подадени девет заявки за шествия в подкрепа на или против политиката на Ангела Меркел, отбелязва ТАСС.

Германският канцлер ще разговаря в Прага с чешкия премиер Бохуслав Соботка и с президента Милош Земан за бъдещето на Европейския съюз и миграцията.

В събота и българският премиер Бойко Борисов ще разговаря с Меркел в Берлин. В срещата ще участват и премиерите на Хърватия и Словения, както и австрийският канцлер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа