Чешмите на Банско регистрирани в национална карта, може да се намерят и през мобилни устройства

Над 20 чешми, разположени на територията на град Банско, вече са регистрирани в националната карта на чешмите на ZEROWASTE BULGARIA и всеки може да открие най-удобната за него през телефона или таблета си. Това значително ще облекчи гостите на града, които избират течащата чиста питейна вода пред бутилираната.

“Изграждането на чешми е традиция за банскалии. Имаме добро наследство, за което полагаме грижи, и всяка година се изгражда поне една нова чешма. Към момента имаме и поддържаме над 24 само в градската част.", коментира Георги Икономов, кмет на община Банско. "През последните месеци полагаме сериозни усилия да намалим употребата на еднократни пластмасови опаковки и да насърчим живота в унисон с природата и установихме, че не само гостите на курорта, а и голям процент от постоянно живеещите в Банско не се замислят с колко много източници на безплатна питейна вода разполагат.", допълва Икономов.

На територията на града ще бъдат разпространени информационни материали, които да подсказват на минувачите, че източниците на чиста планинска вода са съвсем близо до тях. "Искаме да научим и децата да си носят бутилка за многократна употреба и да си я пълнят. Безплатно е и е добро за природата и бъдещето ни.”, споделя кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони