Чиликов напусна "Левски" с думите: Няма екипност на "Герена"

Главният скаут на "Левски" Георги Чиликов напусна клуба и обяви причините за своето решение. Бившият нападател на тима се присъедини към мнението на Люпко Петрович, който си тръгна от "Герена" миналата есен.

"Причина за решението ми е липсата на комуникация и екипност - обясни Чиликов. - Трябваше да си тръгна още на 5 януари – бившият спортен директор (б.р. – Станислав Ангелов) поддържаше линия на некоректност и неефективност в работата. Не присъствах на някои селекционни срещи. Тази линия бе продължена и от настоящото спортно-техническо ръководство. Не приемам начина на работа в скаутирането на Левски и прецених, че съм излишен”.

Чиликов призна, че лично е наблюдавал новото попълнение на "сините" Жуниор Мапуку от "Берое".

Бившият таран разясни ситуацията относно изказването на наставника Николай Митов преди време относно набелязаните от него играчи на стойност 3-4 млн.

"Митов имаше предвид, че тези играчи отиват в клубове, които могат да си позволят по-високи цени. Друг е въпросът като какъв коментира по темата с трансферната политика. На пресконференция трябва да отговаря дали отборът играе добре, кои са здрави и кои - контузени. Там е грешката, която с лека ръка се подмина от ръководството. И аз мога да говоря как играе Левски, дали се налагат правилните хора или се отстраняват тези, които могат да помогнат. Имам виждане, но няма да го споделя. Естествено, че не ми стана приятно, но това е въпрос на ниво".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ