Чиновник на "Позитано" записал Румен Радев като докладчик пред пленума на БСП, Нинова го уволни

Корнелия Нинова уволни ръководителя на секретариата на БСП Галя Станчева заради допуснат гаф с името на новоизбрания президент Румен Радев. Чиновничката на "Позитано" 20, която работи там още от 90-те години, записала в проекта за програмата за заседанието на Националния съвет на партията в събота Радев като докладчик.

Според разпространения от нея вчера до членовете на НС дневен ред той трябвало да докладва пред пленума заедно с Нинова по първа точка - резултатите от президентските избори и актуалната политическа обстановка.

От централата на БСП обаче коментираха, че шефът на секретариата може само да разпрати дневния ред, но не и да го състави. За съставянето отговарят организационните секретари Красимир Янков и Кирил Добрев. Ресорен на Станчева е Добрев, което означава, че най-вероятно той е отговорен за гафа.

Дневният ред на пленума още не е разпратен до медиите. Идеята за участието на Румен Радев е била в началото на заседанието той просто да благодари за подкрепата, а не да докладва каквото и да е.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика