Чиновник обвинен за “Ваксините на Москов” (обзор)

Дребен чиновник от държавната фирма “Бул Био” е обвинен за безстопанственост по делото за ваксини за Турция. Това съобщи Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, на въпрос докъде е стигнало разследването на скандалния случай.

Очакванията в политически и други среди, че ще бъде потърсена наказателна отговорност от здравния министър в оставка Петър Москов, не се оправдаха засега. От “Правен свят” обаче съобщиха, че Софийската градска прокуратура още от началото на година подготвя обвинение срещу Москов и двама негови заместници. Москов е призован да се яви в следствието следващата седмица. В отговор на репортерски въпрос Арнаудова заяви: “Каквото има да каже прокуратурата, ще го каже в понеделник.”

Росен Алексиев е обикновен служител в държавната фирма за производство на ваксини “Бул Био”. Вместо директора, той и още двама чиновници подписали през 2014 г. договор за ваксини за дифтерит и тетанус “Тетадиф” с турската “Турк илач”. Ампули с ваксината, които са без търговско разрешение, бяха открити в базата на “Бул Био” в столичния квартал “Люлин”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право