Чистката в „Юнайтед“ започва от Лукаку

Ромелу Лукаку може да бъде първият изходящ трансфер на „Манчестър Юнайтед“ в ерата „Оле Гунар Солскяер“. Белгийският национал е все по-близо до изхода на „Олд Трафорд“ след разочароващия сезон, който записва. Най-заинтересован от подписа на тарана е „Ювентус“, а „червените дяволи“ си правят сметките парите от сделката да бъдат използвани за привличането на нови играчи. В Манчестър се надяват да приберат около 75 млн. паунда за своя играч.

Откакто норвежкият мениджър пое отбора, клубът не е правил трансфери, като успя единствено да преподпише с някои от основните играчи - Андреас Перейра, Фил Джоунс, Антони Марсиал и Ашли Йънг. През лятото обаче „Юнайтед“ ще погледне сериозно към трансферния пазар. А първият набелязан според медиите на Острова е Никлас Зюле, бранителят на „Байерн“. Германският национал е попаднал в радара на отбора от Висшата лига като опция в отбраната. Баварците трудно ще се разделят със своя основен футболист, но предполагаемата оферта от 50 млн. паунда може да промени мнението им.

Подобно на Лукаку и Пол Погба е определен за сигурен напускащ след края на кампанията. Френският национал търпи сериозни критики в последно време, а те се засилиха чувствително след разгромното поражение от „Евертън“ с 0:4. Успоредно със селекцията обаче, на „Олд Трафорд“ работят и по преструктурирането на клуба. Ръководството е готово да предложи на Майк Фелън поста технически директор. Настоящият асистент на Солкяер има опит на такава позиция от времето, когато работи в Австралия. Ако Фелън приеме предложението, неговото място ще заеме Майкъл Карик. Бившият полузащитник и понастоящем е в щаба на норвежеца, но с второстепенна роля.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят