ЧСИ-тата дариха 52 300 лева на „Александровска“

Председателят на Съвета на КЧСИ Георги Дичев поздрави всички частни съдебни изпълнители, които последваха призива за дарителство.

За по-малко от 3 дни частните съдебни изпълнители събраха средствата

Десетки се включиха и с лични средства

Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) дари 52 000 лева на Александровска болница в София за купуване на животоспасяваща апаратура в борбата срещу коронавируса. Парите са събрани за по-малко от 3 дни, след като на 24 март Съветът на камарата взе решение да бъдат дарени 10 000 лв. от бюджета на КЧСИ.

Частните съдебни изпълнители бяха сред първите професионални организации, които реагираха на кризата и два дни след въвеждането на извънредно положение в страната. На 15 март, призоваха да бъдат спрени публичните продани, описите на имущество, въводите във владение, запорите на банкови сметки, трудови възнаграждения и пенсии на физически лица.

“В тази тежка ситуация сме солидарни с хората, не можем да искаме от тях невъзможното, при положение, че доходите от труд или от дейността на фирмите им се сриват. Недопустимо е и да ги караме да излизат и да се разхождат между банки, институции и кантори. И като хора, и като професия сме абсолютно солидарни с тежката ситуация и даваме своя принос за облекчаването й”, заяви Георги Дичев, председател на Съвета на КЧСИ. Десетки частни съдебни изпълнители се включиха в дарителската кампания и с лични средства.

 

Благотворителност

Още близо 300 000 лева от бизнеса и политици

Нови 300 000 лева са събраните средства от дарителски кампании. В тях се включиха представители на бизнеса, политици.

  • ДПС дари 101 000 лв. за борба с коронавируса. Средствата са преведени по сметката на Здравното министерство.
  • Абед Хасуун дари 100 000 лева на болницата в Асеновград. Бизнесменът е готов да дари още половин милион лева за закупуване на апаратура и медицински консумативи.
  • 50 000 лв. са дали от “Главболгарстрой” АД за “Пирогов”. Болницата е подкрепена и от “Електроенергиен системен оператор” с 40 000 лв.
  • Почти 13 500 литра етилов спирт са дарени на РЗИ - Пловдив от Агенция “Митници”. По 1000 литра спирт ще бъдат дадени на общинското предприятие “Чистота” и университетската болница “Св. Георги”.
  • Над 350 предпазни маски бяха дарени от депутата от БСП Веска Ненчева в община Карлово.
  • 100 служители на полицията ще получат дезинфектант и кутия от по 60 таблетки витамини. Средствата са осигурени от трима бизнесмени от Разград, които направиха дарение за 30 000 лв. на Общинския щаб в Разград. Дарителите са Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов. Тримата осигуряват и 350 бързи теста за COVID-19, както и предпазни шлемове.
  • Кметът на Свищов Генчо Генчев дари месечната си заплата, а четиримата заместник-кметове даряват част от възнагражденията.
  • Съветници от ГЕРБ в Добрич дариха дихателен апарат на МБАЛ “Добрич”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България