ЧСИ-то Тотко Колев за операцията на либийския танкер: Не я разпореждал аз

Разследват го и за продажба на парцел с подвижни пясъчни дюни

Частният съдебен изпълнител Тотко Колев, срещу когото започна разследване за престъпление по служба заради случая с либийския танкер, каза, че никъде не вижда нарушения по отношение на публичната продан на кораба и тя не е отменена, предаде БНР.

На 21 декември е бил сменен екипажът на кораба и променен статута му. Прокуратурата е била сезирана със сигнал. Съдебният изпълнител коментира, че отсъствието му от страната, когато на борда на BADR се качват представители на "Булгаргеомин", е станало, заради организирана още през лятото екскурзия.

"Не съм бил на тази дата в Бургас. Ден преди това тръгнах на почивка", обясни Колев.

"Нито съм давал някакви разпореждания да се извърши такова действие, нито някой от мен нещо е искал. Почивката ми беше от лятото организирана. Отсъствието ми е съвсем случайно. Не намирам скандал в едни гражданско-правни отношения. Скандалът беше раздухан от други", каза той.

Днес се проведе разпоредително заседание и по друго дело, по което Тотко Колев е обвинен. Прокуратурата твърди, че преди 10 години той е извършил служебно престъпление и е ощетил община Несебър с над 500 000 лева. След "Дюнигейт", община Несебър направила ревизия на земите си и разбрала, че не е собственик на терен край Емона, обясниха днес от Прокуратурата. Разследването показало, че частният съдебен изпълнител е нарушил служебните си задължения при извършване на действия по изпълнително дело. Днес Колев отказа коментар по конкретният случай, но поясни.

"Може да е случайно, но аз не вярвам в случайностите. Двете неща нямат никаква връзка помежду си. Виждате, че аз не се крия от изявления. Просто мисля, че в момента не е удачно да говоря за тези неща".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право