Чувството за хумор на зодиите

Овен

Смеят се на всичко

Овенът е от хората, които избухват в смях, като им покажеш пръст. Хуморът му е плосък, войнишки, затова и обича именно такива шеги. Не че останалите не ги стопля - просто накакси не са му интересни. Солените шеги, ситуационният хумор и не особено изисканите майтапи го карат да се залива до сълзи от смях, а това е толкова заразително, че скоро в близост не остава прав човек - всички се гърчат по пода от кикот. Често се случва така, че нещата, които го разсмиват, на околните не са им никак смешни, но се забавляват заради неговото ниудържимо веселие.

Телец

Майстори на вицовете

Телците са тежкари. Изглеждат толкова сериозни, че човек би ги заподозрял че за тях хуморът е тера инкогнита. Не е така обаче. Дори напротив - имат си чувство за хумор в излишък и могат да оценят широк диапазон от майтапи - от смешките на Овена, до тънкия и язвителен хумор на Девата. Ясно е че от всяко дърво свирка не става, но много голям процент от Телците не само че умеят да се смеят, но и добре разказват вицове и забавни истории. Това включва силно окарикатуряване на участниците (другите, но не и себе си) и преиначаване на събитията за засилване на ефекта. Обича иронията, но не и когато е насочена към него самия.

Близнаци

Остроумни, устати и саркастични

С Близнак шега не бива! Те са устати, саркастични и остроумни и на секундата ще ви го върнат тъпкано. Иначе обожават практическите майтапи - да насадят някого на пачи яйца - буквално или преносно, да залепят на приятел пантофите за пода и т.н. Във връзка с това лесно намират общ език с Овена и неговата склонност към шеги и закачки. Тези двамата така добре си пасват, даже се подклаждат взаимно, че положението около тях може да сатне непоносимо. Но те обичат и по-тънкия хумор и, за разлика от Овена, го разбират. Харесват двусмислиците, тънките шеги, в които се правят асоциации, предполагащи богата обща култура.

Рак

Подбират си шегите

Според чувството си за хумор Раците се разделят на три вида. Родените по-близо до Близнака харесват шегите, които се нравят и на Близнаците. Тези, чийто рожден ден е в средата на периода въобще не проявяват чувство за хумор, особено ако са в компанията на неприятен за тях човек. Тогава от устата им не би се откъртила и крива усмивка, колкото и да е забавен събеседникът. Раците, които са под влиятнието и на Лъва, обичат да разказват вицове. На някои от тях това дори им се получава и те стават душата на компанията. Всички Раци имат нюх за това какви шеги от какъв кръг от хора ще бъдат най-високо оценени.

Лъв

Опиват се от вниманието към тях

Много са забавни, много остроумни и обаятелни. Те са изискани и рядко говорят пошлости. Дори най-мръсния виц могат да го разкажат - при това смешно, на първокласници, без да има за какво да ги укори човек. Би могло да се каже, че са идеалните разказвачи на вицове. Но при няколко условия: да не преиграват и да не се самоизтъкват прекомерно. Да имат чувство за мярка. Лъвовете са красноречиви и чаровни и се опиват от вниманието на хората, така че има опасност да се захласнат като вземат думата и да забравят да я дадат на другите. Обичат по-директния хумор.

Дева

Ще ви „ковнат“ там, където боли

Простодушната Дева веднага би проумяла, че това определение за нея е оксиморон. Защото, както е ясно на всички точно тя съвсем не е най-простодушният знак в зодияка. Девите имат остър език, който поразява право в целта. По природа са песимисти и имат практичен и трезв поглед върху живота, вселената и всичко останало, който не им позволява да се включват във весели мечешки закачки. Затова пък са майстори на сарказма и черния хумор. Рекат ли да ви "ковнат" с някоя стреличка, бъдете сигурни, че ще ви заболи. Но и ще бъде много смешно.

Везни

Винаги искат да блеснат

По начало Везните са убедени в своята изключителна прекрасност. Това предопределя и начина, по който те се шегуват и разбират хумора. Когато разказват виц, то е не само за да разсмеят хората, но и за да покажат каква необикновена, артистична и ярка личност са всъщност. интелектуалците, родени под този знак използват сложни езикови конструкции и алюзии, за да блеснат с ерудицията си. По-примитивните Везни се шегуват примитивно, а майтапите им приличат по-скоро на някакъв проблем в развитието, отколкото на остроумие. Това може да доведе слушателите до недоумение.

Скорпион

Не обичат смешки по свой адрес

Те са царете на черния хумор. Скорпионите по принцип имат по-спокойно отношение към смъртта, а и са ненадминати песимисти. Но обичат черния хумор с финал, лъхащ на оптимизъм. Нещо като: "Песимистът казал: "Отврат, по-лошо не може да бъде", а оптимистът: Може, може!" Много често окръжаващите го да не могат да разберат кога Скорпионът се шегува и кога е сериозен - едното настроение плавно преминава в другото. Повечето Скорпионите са болезнено чувствителни, когато шегите са по техен адрес.

Стрелец

Сами си се хилят на каламбурите

Стрелците може да имат интерес към философията, религията, психологията и други такива важни теми, но ако ги чуете как разказват виц, ще се учудите - те са толкова жалка картинка! Най-ужасното е, че като родят някаква смешка, после сами си се разсмиват. Хем смешна, хем малко смущаваща гледка е да ги наблюдава човек как се заливат от смях от собствения си невъобразимо тъп майтап. Истина е - по шегичките, които измисля Стрелеца бихте го взели за умствено изостанало дете, което е избягало от помощното училище. Другото им отличително качество е, че са албански реотан и загряват малко по-късно от другите.

Козирог

Трудно ще ги развеселите

Може би се налага да предупредим, че Козирогът не се шегува. Никога. Ако случайно ви се стори, че Козирогът се е пошегувал, да знаете - Козирогът не се шегува. Когато разказва истински истории, те обикновено са с почти съвсем измислени герои (ако въобще участниците успеят да се разпознаят) и напълно измислена фабула. За сметка на това слушателите със сигурност ще се търкалят по пода, ще ритат и ще вият от смях. Въобще не е лесно да го развеселите, ако е решил да се цупи. Усмивката му е скъп дар, който дава само на строго подбрани хора. Ако се правите на шут, за да изтръгнете от него и най-бледата сянка на веселие, той просто ще ви изгледа и ще си каже": "Ох, горкото, как се гърчи като облъчено".

Водолей

Постоянно изливат смехории

Водолеите обичат да се шегуват.- Правят го охотно, често и в изобилни количества. Дали хуморът им ще блика под формата на вицове, разкази с неочакван край или бързи размени на остроумия, общото впечатление е приятно. Любимите им вицове са с оптимистичен завършек и позитивно послание. Ненавиждат майтапи, в които се унижава личността на дадена група хора и смешки, свързани с физиологични нужди. Като цяло са прекрасни събеседници. Изключение правят най-примитивните индивиди, които са се родили под този знак, тъй като те не носят интелектуалността и оптимизма на Водолея.

Риби

Не ги бива в анекдотите

Когато Риба разказва виц, компанията рони сълзи. Но не от смях, а от съжаление и срам, че така е окепазила хубавата шега. Ако очаквате от родените под този знак да развеселят дружината, има да си чакате. Всеизвестен факт е, че Рибите не умеят да разказват вицове и не са никак забавни. Ако случайно са казали нещо смешно, то е било точно това - случайно. Самите те си знаят, че не могат да разказват вицове, затова и обикновено не се опитват. Разбира се написаното дотук съвсем не означава, че и в редиците на Рибите няма рядък скъпоценен камък - човек, който блести със своето огромно остроумие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп