Чудотворна икона идва в Бургас

Чудотворна икона идва за поклонение, съобщиха от Сливенската епархия. Иконата на Света Богородица "Скоропослушница" помага при необходимост от незабавна помощ за всичко - за оздравяване, при трудни житейски и семейни ситуации, за забременяване и благополучно раждане и много други нужди.

"Скоропослушница" означава "бързо чуваща молитвите", обясни пред "Труд" бургаският отец Севастиан. -"Това означава, че помага на тези, които горещо и се обръщат към нея с молба", обясни духовникът.

Украински монаси ще я донесат в късния следобед на 6- ти май, празника Гергьовден в морския град. В Сливенска митрополия тя ще остане до 20- ти май, като ще бъде в църквите на градовете Айтос, Бургас, Созопол, Царево, Поморие, Несебър и Обзор.

В Бургас иконата ще бъде изложена в храма "Свети свети Кирил и Методий". Имаме достатъчно надеждна охрана, няма да е нужно да се вземат допълнителни мерки за сигурност, сподели отец Севастиан.

Иконата е копие и е изографисана на Света Гора през 1893 година. Осветена е в манастира "Дохиар", където от десети век се намира оригиналната икона. През 1915 година това точно копие на иконата е била подарена на църквата "Св. Александър Невски" в гр. Ананиев- Украйна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България