Чудо! И Лазаров влезе в схемата

Александър Лазаров се превърна в третият български тенисист, намерил място в основната схема на турнира София оупън. 21-годишният софиянец първо стана вторият българин след Григор Димитров спечелил мач в „Арена Армеец“ като надигра със 7:6 (5), 6:2 Лукаш Лашко (Словакия) в неделната вечер. Във втория кръг на квалификациите пък Лазаров, който досега не е влизал в топ 500 на ранглистата, победи със 7:6 (6), 3:6, 7:5 154-ия в света Лука Вани (Италия).

Мачът се превърна в истинска драма и продължи над 2 часа на централния корт в „Арена Армеец“. Лазаров започна плахо и допусна пробив за 1:2, но след това успя да намери правилната игра срещу пасивния противник, който предпочиташе да връща топката без особени рискове. Изравняването дойде в осмия гейм, а малко по-късно се стигна до тайбрек, в който уверената игра на българина му донесе 3 поредни сетбола. Вани спаси първите два, а Лазаров пропиля третия с ужасна грешка от форхенд до мрежата. Това обаче не го сломи и той спечели следващите две разигравания, с което и първата част.

Във втората обаче 33-годишният италианец показа, че опитът е на негова страна и бързо взе непреодолим аванс. Вани продължи по същия начин и в третия сет, а един пробив му беше достатъчен, за да сервира за мача. В решителния момент обаче ръката му трепна, а отчаяните му опити да забие уинър, свършваха в мрежата. Лазаров се възползва безпогрешно и за броени минути го довърши с три бързи гейма.

„Не знам дали сънувам или това е реалност – призна българинът, който ще играе с Фернандо Вердаско. - Не съм играл в такива мачове, не мислех, че е по възможностите ми. На предишни турнири не е имало нищо подобно, тази публика ме кара да се чувствам като истински тенисист. Надявам се Вердаско да ме ме бие много. Той е един от идолите ми като дете, още помня мача му с Надал на Аустрелиън оупън.“

късно снощи пък завърши мачът на Адриан Андреев с Матю Ебдън (Австралия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт