Чужди авджии отстреляха златни трофеи в Шуменско

С два златни и пет сребърни медала приключва сезонът за лов на благороден елен в Държавно горско стопанство-Преслав. Още четири златни, три сребърни и два бронзови медала пък са заслужили трофеи от елитното стопанство ДЛС "Паламара", съобщават от Североизточното държавно предприятие.

Три групи от Дания, Германия и Франция са гостували в стопанството в Преслав през последните седмици. С всяка изминала година се увеличава

броят на ловците, които го избират, като място за почивка и спорт. Макар че териториалното поделение е с горска насоченост и ловното дело се

развива активно, а отстреляните трофейни животни са с показатели като в добрите ловни стопанства, отчитат специалисти.

Три от трофейните животни са били отстреляни на територията на ЛРС "Сокол"-Шумен.

"От 3 години имаме договор с тях и работим много добре. Ловците от сдружението ни помагат при провеждането на всеки лов, участват в наблюдението на животните и винаги ни подават сигнали, ако забележат бракониери или съмнителни лица в ловната територия", обяснява директорът на ДГС-Преслав инж.Янко Йорданов.

За него сътрудничеството с хората от ЛРС "Сокол"-Шумен е показател как стопанствата и ловните сдружения могат да работят съвместно и да си помагат, като всичко се прави в полза на любителите на лова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони