Шампионка при фигуристките разгневи феновете

Снимката на Алина Загитова, която разгневи феновете й. Почитателите й бяха в недоумения, когато наскоро тя публично обяви, че е горда мюсюлманка. „Никога не трябва да забравяме, че татарската нация е много силна“, заяви шампионката.

Рускинята Алина Загитова, олимпийска шампионка по фигурно пързаляне от Пьнгчанг 2018, разгневи феновете си. 15-годишната рускиня от татарски произход публикува радостна снимка от тренировките си във фитнеса, в деня на погребението на колегата си Денис Тен. Казахът, бронзов медалист от Сочи 2014, бе намушкан с нож, а по-късно почина от раните си.

„Самовлюбеността си можеше да я покажеш и по-късно“, коментираха едни.

А други отбелязаха, че Загитова дори не е поднесла съболезнования, както това направиха повечето фигуристи по света, включително и бившата й съотборничка Евгения Медведева.

Все пак най-закоравелите й почитатели се опитаха да я оправдаят с нейната възраст и липсата на

опит да вземе правилно решение в подобни ситуации.

Всички критики шампионката понесе с олимпийско спокойствие дори не сметна за нужно да се извинява. А след известно време отново провокира, като пусна в социалната мрежа снимка, на която е облечена в кимоно и отново усмихната от престоя й в японския град Киото.

Същевременно Евгения Медведева разкри подробности за новата си кратка програма. А тя няма нищо общо с досегашната й визия. Двукратната световна шампионка залага на джазова композиция от 30-те години на миналия век, в изпълнение на Нат Кинг Кол. А за волната програма изборът е танго.

Преди месеци Евгения напусна групата на треньорката Етери Тутберидзе, при която се подготвя и Загитова. „Тихата война“ между двете провокира Медведева да търси бъдеще в Канада при именития Брайън Орсър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт