Шампионската лига надъхва ЦСКА

Последната седмица в Шампионската лига е кодът, по който ЦСКА ще се готви да реванша срещу „Левски“. Загубата с 0:2 в първия полуфинал и поражението с 2:3 от „Лудогорец“ в първенството накараха главния мениджър Стойчо Стоилов да признае – сезонът може да рухне в тези два двубоя.

Геройствата на „Рома“ срещу „Барселона“ и на „Ювентус“ срещу „Реал“ трябва да подействат като допинг за реванша след две седмици. А неведнъж в последните години ЦСКА направи „тройки“ във вратата на вечния съперник. Точно това ще е необходимо в реванша, който е всичко друго, но не и напълно загубен.

Чест прави на ЦСКА, че не се оправда с липсващите четирима титуляри Фернандо Каранга, Кирил Десподов, Жеферсон и Станислав Манолев. Всички ръководни фактори търсиха вината само в ЦСКА. Но черните облаци от сезон без трофей по случай 70-годишнината надвиснаха със страшна сила. През 1998-а „Левски“ успя да убие половинвековния юбилей с 5:0 във финала за купата на България.

Административният директор Милко Георгиев намекна, че реваншът с „Левски“ може да е кръстопътен за доста футболисти. „Ако можем да се коригираме – можем! Ако не – кой от къде“, отсече началникът.

Най-застрашени от думите могат да се почувстват българи в отбора. Капитанът Божидар Чорбаджийски отново разочарова. След мача пое вината за двете попадения на Серджиу Буш. Юношата на ЦСКА единствен оцеля от отбора, спечелил купата на България преди две години, когато „червените“ бяха в трета лига. Но въпреки доверието доста често играе под нивото, нужно за гранд. Освен това направи голям гаф в социалните мрежи след шампионатната победа с 1:0 във вечното дерби, публикувайки своя нецензурна снимка. От българските футболисти в ЦСКА безспорни са единствено Кирил Десподов, Станислав Манолев, Кристиян Малинов и Николай  Бодуров, но първите двама не играха в сряда.

Колумбийският нападател Хеан Бланко също не показа, че е готов „да влезе в обувките“ на Каранга. Три пъти имаше шанс за точен удар, но така и не улучи вратата на „Левски“.

В същото време ЦСКА честити чрез официалния си сайт 61-ия рожден ден на Стойчо Младенов. Клубът припомни как Екзекутора на „Ливърпул“ навъртя седем поредни шампионатни победи над „Левски“. Една от тях бе именно, когато отборът бе почти само с резерви. Младенов е и последният треньор, направил ЦСКА шампион през 2008 година. И въвел марката „Тройчо“ във вечното дерби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ