Шампионът АИК купува терен на съперник

АИК, новият шампион на Швеция, ще купува нов терен на съперника "Калмар" (1:0). Това стана факт, след като агитката на тима, наброяваща 8000 души, нахлу след края на мача между двата тима. Той бе от последния кръг в първенството, спечелено от столичния отбор. Многобройните фенове на гостите искаха да поздравят своите любимци за първата титла от 2009-та насам и нямаше кой да ги спре.

"Една от мрежите на вратите липсва изцяло, а от другата липсват цели парчета - съобщиха от "Калмар". - Една трета от тревата е напълно унищожена, липсват и чимове. Вратата, на която АИК вкара победния гол, е облепена в стикери. Изненадващо е, че съблекалнята на гостите, която бе превърната в дискотека със стерео уредба и светлини, е непокътната. Вече се разбрахме с АИК, че ще плащат."

Шампионът на Швеция обеща да поеме всички разноски от нанесените щети. От Стокхолм дори са готови да купят изцяло нова тревна покривка на „червените“.

"Имахме разговори и с полицията - добавиха от пострадалия клуб. - По тревата намерихме 135 факли и две димки. Стадионът беше пълен, а на трибуните имаше над 12 000 присъстващи, само двама обаче са арестувани."

В същото време от АИК благодариха на своите привърженици за горещата подкрепа. Солидната агитка пропътува малко над 400 км, за да види спечелването на шестата шампионска титла в историята на клуба. Тимът от Стокхолм завърши с 67 точки, с две повече от преследвача „Норкьопинг“. Миналогодишният първенец "Малмьо" пък остана трети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят