Шампион по салса жъне слава след гей реклама

Даровитият Димитър Лазаров създава една от най-известните школи по латино танци у нас

Снима се във филми, прави музикална група

Димитър Лазаров е един от най-известните у нас танцьори и преподаватели по салса. Преди 13 години основава собствена танцова школа „Salsa de Fuego“, а малко по-късно и музикалната банда „De Fuego Orchestra“. Огнената му кръв му носи много награди от международни конкурси, а участията му досега са неизброими- танцови пърформанси, концерти, музикални клипове, телевизионни реклами и др. Талантът му не остава незабелязан и той гостува няколко пъти в „Шоуто на Слави“, както и в „България търси талант“. Телевизионната му кариера е белязана с няколко епизодични роли в „Откраднат живот“, „Привличане“ и „Полицаите на края на града“, както и с работата му с Башар Рахал за „XIA“, където е негов дубльор в танцовите сцени. Едно от последните му участия е в английската продукция „Nicole & OJ“, която предстои да излезе през 2019 г., както и в първия хип-хоп сериал „Лъжливи рими“.

Както всяка история с щастлив край и тази не започва лесно. Димитър е единствено дете в семейство, в което липсва разбирателство, а родителите са алкохолици. Майка му и баща му, всеки самостоятелен и все нанякъде, отсъстват постоянно.

„Не знаех какво става, чакам ги с часове, а няма какво да ям. Така съм си лягал гладен много дни, сам и изоставен…“, разкрива танцьорът.

Димитър споделя, че баща му е бивш майстор по джудо в Националния отбор. Той е математик и инженер. Бохем по душа, видял почти всичко от живота и в един момент му писнало да работи и започнал да се налива с алкохол. Бил два метра мъж, 120 килограма, но починал млад- на 55 години. Майка му била 10 години певица в хор „Бодра смяна“ и покрай ангажиментите си обиколила света. За жалост, тя също имала много тежки моменти.  „Злоупотребяваше с алкохола и хапчета. Намирал съм я вкъщи да лежи на пода безжизнена“, разказва преуспелият мъж.

По-късно разбрал, че е болна от рак, водил я по болници, но било късно. Сега се опитва да си обясни житейските обстоятелства философски и да разбере родителите си. Според него те са имали много проблеми, които не са могли да разрешат. Не ги обвинява.

По време на тежкия си период, когато се бори с двамата си родители и търси обич и утеха, той попада в секта. Случило се, когато бил студент в Техническия университет и срещнал представители на религиозно направление, които го поканили на библейска дискусия.

„Всички ме посрещнаха топло и приветливо, след което започнаха да четат текстове от Библията и да ги разясняват“, спомня си майсторът на латиноритмите.

В един момент нещата се объркали. Димитър се запознал с момиче, което много харесал и станали гаджета. От църквата обаче му забранили да излиза с нея, защото тя не била „кръстена“ от тях. Той трябвало да избере между нея и „пратениците на Бог“, като сърцето му подсказало, че приятелката му е верният път. След всички перипетии, младежът се отдал на философията и езотериката, като прочел много книги на тези теми. Така създава собствена ценностна система, която го превърнала в емоционално стабилен човек.

За да се издържа, след като завършва университет, той работи четири години като електронен инженер в метрото. Паралелно с това танцува в софийски клуб и участва в състезания. Преломният момент настъпва, когато с тогавашната му партньорка печелят първо място в международен конкурс по салса. След приза удвоили тренировките и за една година станали толкова добри, че собствениците на клуба им казали, че искат да отворят нови центрове, но в сътрудничество с тях. Така се стигнало до решението да направят първата си школа по танци в софийския квартал „Люлин“.

Всичко потръгнало много добре и последвали още школи по танци. Негови приятели забелязали, че е много музикален и му предложили да е диджей на тяхно парти, но се получило толкова добре, че последвали други участия. По време на рожден ден на клуб в София, даровитият мъж решил да изпее парче на живо, за да изненада гостите. Тогава се запознава с Юлиан Марков, с който създават групата „De Fuego Orchestra“.

Димитър Лазаров от малък мечтае да се снима във филми. Приятели го поканили да участва в реклама на известен български мобилен оператор, като за ролята обещали да му платят 400 лв.

„Отивам да снимам рекламата на летището и се оказва, че „малката“ уловка е, че трябва да се целувам с мъж и това е гейсцена“, споделя със смях танцьорът.

Много късно разбрал за какво става въпрос и нямало как да се откаже. Режисьорът, който е и бивш затворник, му казал, че не трябва да е фалшиво, а да си личи, че все едно се целуват мъж и жена. Рекламата била предназначена за специална аудитория и било нужно да се получи добре. И Димитър иска – не иска изпълнил неговите заръки.

„Каза ми да си затворя очите и да си представя, че се целувам с моето гадже, за да свършим работа и да си ходим. Получи се толкова добре, че нямаше нужда от втори дубъл“, спомня си Димитър.

Когато излязла рекламата младият мъж не можал да я гледа, защото се оказало, че я пускат само по алтернативни медии. След това същият негов приятел му уредил участие отново в реклама, но този път трябвало да играе… гинеколог. В клипа нямало нищо смущаващо, освен че преглеждал бременна с ултразвук върху корема. После се снимал в много други реклами, където бил полицай, пожарникар и какво ли още не.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица