Шампион с ЦСКА и екскапитан на "Локо" (Пд) сложи край на живота си

Финансови проблеми и развод са вероятните мотиви за самоубийството на Стефан Лулчев

unnamed-6Бившият централен защитник на "Локомотив" (Пд) и ЦСКА (Сф) Стефан Лулчев сложи край на живота си в понеделник сутринта, като се обеси в производствено машиностроително хале в района на търговиите "Лъч" на улица "Прибой" в Пловдив, което държал под наем. Роденият на 27 март 1971 г. бивш футболист бил открит мъртъв от майка си, а сигналът за обесения мъж е получен на тел. 112 в 10,20 часа, уточниха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пловдив.

Криминалисти от Първо РУ на МВР са пристигнали веднага и са извършили оглед на място, като не са констатирали никакви следи от насилие. По случая е образувано досъдебно производство. Според бивши съотборници на Стефан Лулчев най-вероятните мотиви да вземе подобно съдбоносно решение са финансови проблеми. Преди няколко години бившият капитан на "Локомотив" (Пд) и шампион и носител на Купата на България с ЦСКА се развел със съпругата си, от която имал 14-15-годишен син. Според близки до Лулчев след развода той се затворил в себе си и доста се променил. Приятелите и бивши негови съотборници от черно-белия клуб са шокирани от новината за смъртта на Стефан, тъй като футболист той бил един от най-жизнерадостните и позитивни хора.

"И идея нямам какво може да е подтикнало Стефан да направи тази фатална крачка", коментира бившият председател на фенклуба на "Локомотив" (Пд) Мартин Вълков-Ъмброто, набор на Стефан Лулчев. Двамата играели заедно още от детските и юношески формации на клуба от "Лаута" и са част от шампионския тим на "черно-белите" при децата през 1985 г. Лулчев дебютира в "А" група на 28 октомври 1989 г. при победата на "Локомотив" (Пд) с 2:0 над "Дунав" (Русе). В "А" група записва 161 мача и 5 гола с екипите на родния си "Локомотив" (Пд) в периодите 1989/1993 г. и 1994/1996 г., "Черноморец" (Бс) през есента на 1993 г. и ЦСКА (Сф) от 1996 до 2000 г., а освен това има и мачове в "Б" група за отборите на "Розова долина" (Казанлък) и "Марек" (Дупница).

Шампион е на България през 1997 г. и вицешампион през 2000 г. с ЦСКА (Сф) и бронзов медалист през 1992 г. с "Локомотив" (Пд) и през 1998 г. с ЦСКА (Сф), като с червения столичен клуб става през 1999 г. и носител на Купата на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право