Шанс за България: "Викингите" трагични като гост

Норвегия изпитва сериозни трудности далеч от Осло. Тимът на Ларс Лагербек може да се похвали с един успех в последните си 6 визити. Става въпрос за мачове с официален характер, а не приятелски срещи. А в оставащите два двубоя до края на груповата фаза в Лигата на нациите скандинавци ще бъдат в ролята на гости – първо на Словения, а след това и на Кипър.

През последните 2 години те са имали общо шест такива срещи. Успяха да спечелят единствено срещу джуджето Сан Марино с 8:0. В останалите пет случая обаче Норвегия неизменно претърпяваше крушения. Загуби дори от Азербайджан с 0:1 в световна квалификация. Другите поражения бяха от Чехия (1:2), Северна Ирландия (0:2), Германия (0:6) и България (0:1).

Сега на 16 ноември „викингите“ гостуват в Словения, а три дни по-късно и на Кипър. Две победи може да са им достатъчни, но ако и България вземе същия актив, ще се гледа головата разлика. Засега тя е в полза на скандинавците. В директните двубои показателите са равни, така че в края може дори и жълтите картони да определят и участника в плейофната фаза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ