“Шантарам” става тв сериал

23_shant1Още преди години стана ясно, че правата на световния бестселър “Шантарам” („Shantaram”) на Грегъри Дейвид Робъртс са продадени на Warner Bros. за 2 млн. долара, но филмът така и не беше реализиран. Сега една от най-иконичните и успешни книги на XXI век ще получи нов шанс да бъде адаптиран за екран – този път за телевизионния пазар, съобщава operationkino.net.

От Deadline съобщават, че Anonymous Content и Paramount TV са спечелили едномесечна “война”, в която няколко студиа са наддавали за правото да превърнат романа на Робъртс в телевизионен сериал, като сделката включва и продължението “Сянката на планината” (”The Mountain Shadow”). Тази сделка бележи поредното партньорство между Anonymous и Paramount TV, които вече имат няколко сериала зад гърба си, като “13 Reasons Why” и “Berlin Station”.

Изпълнителни продуценти на “Шантарам” ще бъдат Никол Клемънс, Стив Голин и Андреа Берън. Ето какво споделят Стив Голин и президентът на Paramount TV Айми Пауъл: “Развълнувани сме, че ни бе доверено да пренесем заедно този епичен роман на телевизионния екран и имаме възможността да изследваме богатата история на Грегъри Дейвид Робъртс, която е толкова обичана от хората навсякъде по света.”

“Шантарам” е роман, базиран на лудия живот на Грегъри Дейвид Робъртс. Роден в Мелбърн през 1952 г., след разпадането на брака си Грегъри Робъртс развива хероинова зависимост. Извършва 24 банкови обира с пистолет-играчка и само за една година успява да задигне 38 000 долара. Наречен е “бандитът-джентълмен” заради това, че използва думи като “моля” и “благодаря” и носи костюми от три части по време на обирите си. Заловен е и получава 19-годишна присъда. Две години по-късно успява да избяга от затвора посред бял ден. Бяга за Бомбай, където създава безплатна клиника за бедняци. По-късно се свързва с Бомбайската мафия, за която работи години наред… Действа като контрабандист на злато, валута, фалшиви паспорти… Участва във войните на муджахидините в Афганистан срещу Съветския съюз… През 1990 г. е окончателно заловен във Франкфурт и е върнат в Австралия за доизлежаване на присъдата си. В затвора написва романа си “Шантарам”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино