„Шапекоензе“ връща жеста на „Атлетико“ (Насионал)

„Шапекоензе“ възнамерява да върне жеста на „Атлетико“ (Насионал) в предстоящия мач за Купата „Суруга“. Двубоят за трофея е един и в него по традиция се изправят победителят от Джей лига къп и първенецът от Копа Судамерикана. „Урава Ред“ триумфира в шампионата на страната на изгряващото слънце, а „Шапекоензе“ в този под шапката на КОНМЕБОЛ. Бразилският тим бе обявен за служебен шампион след трагедията, която бе преди мача от първия финал с „Атлетико“ (Насионал). Колумбийският тим се отказа от трофея, за да бъде връчен на клуба, който претърпя самолетна катастрофа край Меделин.

Сега, два месеца по-късно, „Шапекоензе“ ще върне жеста, като предостави възможност на „Атлетико“ да играе срещу „Урава Ред“ за купата на „Суруга“. Двубоят ще е през август на стадион „Сайтама“ в едноименния японски град. Освен че ще преотстъпи своята квота за финала на престижния турнир, бразилският клуб на практика се отказва и от наградния фонд. В последните издания шампионът прибираше 700 000 долара, а загубилият - 560 000.

Oт „Шапекоензе“ оправдават жеста си към „Атлетико“ и като начин отборът да се облекчи от ангажименти. През 2017-а бразилският клуб има заложени в календара си близо 70 официални двубоя.

Тази нощ в Рио де Женейро пък се състоя приятелски мач в чест на тима от град Шапеко. В него играха националните отбори на Бразилия и Колумбия, като събраните средства ще бъдат дарени на семействата на загиналите при самолетната катастрофа играчи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят