"Шапекоензе" ще получи трофея на Копа Судамерикана

"Шапекоензе" ще получи трофея на Копа Судамерикана след трагичната самолетна катастрофа, при която загинаха 19 от футболистите на тима. Това съобщи временно изпълняващият длъжността президент на клуба Иван Тоцо.

Преди няколко дни съперникът на бразилския тим във финалния плейоф на турнира "Атлетико Насионал" изпрати официално запитване към южноамериканската конфедерация по футбол - КОНМЕБОЛ.

„От КОМНЕБОЛ ме увериха, че ще короноват "Шапекоензе" като шампион в Копа Судамерикана. Получихме подкрепа от всички федерация – на Бразилия, КОНМЕБОЛ, ФИФА и особено от жителите на Шапеко. Сега ще се опитаме да изградим отбора наново. Хората искат футбол, в Шапеко всички обичат играта. Затова сме длъжни да продължим. Нека сега да работим, да оставим пушилката да се разсее и ще опитаме да изградим нов отбор за следващата година", каза Тоцо.

В събота (03 декември) хиляди привърженици на клуба почетоха за последно паметта на футболистите. Под проливния дъжд на „Аренда Конда“ като част от церомонията, на която присъства президентът на Бразилия Мишел Темер, бяха изнесени и ковчези с телата на някои от героите на „Шапекоензе“.

71 души починаха във вторник, след като самолет се разби на 30 км от колумбийския град Меделин при захода си за кацане. Всички футболни срещи през този уикенд ще започват с минута мълчание. Футболистите по света също така ще носят и черни ленти в памет на загиналите. Решението за това е на президента на ФИФА Джани Инфантино.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят