Шарапова се замисли за отказване след загуба

Мария Шарапова намекна, че може скоро да сложи край на кариерата си след загубата с 3:6, 4:6 от Дона Векич (Хърватия) в първия кръг на Аустрелиън оупън. Рускинята за трети пореден път отпадна още на старта на турнир от Големия шлем.

„Не знам какво ще стане с мен в следващите 12 месеца – призна Маша. - нуе мога да съм сигурна, че отново ще играя тук.“

Доста трудности изживя и бившата №1 Симона Халеп при победата със 7:6 (5), 6:1 над Дженифър Брейди (САЩ). Румънката падна тежко на дясната си ръка и навехна китката си, но продължи да играе. Травмата я провали на няколко пъти, но съперничката й не се възползва от проблема.

„В момента няма нищо притеснително, но не знам как ще се събудя на следващия ден“, заяви Халеп.

Утре сутринта Григор Димитров излиза за мача си от втория кръг, а негов противник е Томи Пол, който обърна с 4:6, 6:2, 6:0, 6:4 Леонардо Майер (Аржентина). 22-годишният американец се намира в отлична форма и има 6 победи от началото на годината, с които стигна полуфинал в Аделаида (Австралия).

Лошото момче на тениса Ник Кириос пък отново влезе в новините като хвърли обелка от банан в публиката. Този път обаче австралиецът не се скара с феновете, а отпадъкът всъщност трябваше да мине за сувенир, след като преди това даде всичките си кърпи на зрителите. Преди това той ги зарадва с победа – 6:2, 7:6 (3), 7:6 (1) над Лоренцо Сонего (Италия). Успешен бе и стартът на №1 в схемата Рафаел Надал (Испания) – 6:2, 6:3, 6:0 срещу Уго Делиен (Боливия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт