"Шарли ебдо" подаде жалба след заплаха за ново терористично нападение

Френският сатиричен седмичник „Шарли ебдо”, в чиято редакция беше извършено нападение през януари 2015 година, подаде жалба в съда след като получи заплахи за нов терористичен акт, съобщи в. „Паризиен”.

Изданието е подало жалба в четвъртък вечерта, заради заплаха за нов атентат, получена на страницата му във "Фейсбук", след излизането от печат на последния брой на седмичника, предаде БТВ.

На първа страница са изобразени двойка мюсюлмани, които весело тичат по плажа.

Голият мъж е с дълга брада, а голата жена пък е забрадена. Гениталиите и на двамата се виждат отчетливо. Текстът гласи: „Реформа в исляма: Мюсюлмани…освободете се! (от ограниченията)”.

„Паризиен” отбелязва, че седмичникът често получава във "Фейсбук" съобщения със заплахи, обиди и антисемитски изказвания, особено след терористичния акт в Ница.

През април 2011 г. във Франция беше въведена забрана за носене на закриващо лицето мюсюлманско облекло на обществени места.

Последните заплахи са се появили след като на първа страница на изданието беше публикувана карикатура на футболиста Антоан Гризман, изобразен като вибратор, и текст „Гризман, накарай ни да вибрираме!”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа