Швайнщайгер избяга в САЩ

 

Легендата на германския футбол Бастиан Швайнщайгер приключи с кошмарния си престой в „Манчестър Юнайтед“. Полузащитникът бе привлечен със свободен трансфер от „Чикаго Файър“, бившия тим на Христо Стоичков. Договорът на световния шампион от 2014 г. е за срок от 1 година с опция за продължаване. Осемкратният шампион в Бундеслигата с „Байерн“ изпадна в немилост на „Олд Трафорд“ след идването на Жозе Моуриньо през лятото на 2016 г. Под ръководството на Специалния халфът изигра едва 4 мача, но нито един от тях не бе във Висшата лига.

Бастиан дори се съгласи на драстично намаление на заплатата. До момента той взимаше по 200 000 паунда на седмица, но новият му договор с отбора от МЛС е за 70 000 паунда на всеки 7 дни.

Отвъд Атлантика побързаха да разкрият, че Швайни ще бъде сред 10-те най-добре платени играчи в местното първенство.

„Тъжен съм, че се разделям с толкова много приятели в „Манчестър Юнайтед“ - призна германецът. - Аз обаче съм благодарен на клуба, че ми даде възможността да приема това предизвикателство с „Чикаго Файър“. За мен бе удоволствие да работя с мениджъра, играчите и целия щаб тук. Специалните ми благодарности са запазени за феновете на „Юнайтед“ - тези, чиято подкрепа чувствах във времето, прекарано в клуба.“

Най-известният футболист, играл на „Тойота Парк“ в Чикаго, си остава Христо Стоичков. Камата премина в тима от МЛС през 2000 г. и още същия сезон спечели местната купа. Героят от САЩ 94 е и единственият носител на „Златната топка“, играл за „Чикаго Файър“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят