Шествие с духов оркестър и концерт готвят за 24 май в Монтана

24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, в Монтана тази година ще бъде отбелязан с шествие и празничен концерт. Начело с духовия оркестър “Дико Илиев” към читалище „Разум 1883” и мажоретния състав към Общински младежки дом, официалните лица, преподаватели, дейци на културата и ученици ще преминат по бул. „Трети март” от църквата „Св. св. Кирил и Методий” до откритата сцена на площад “Жеравица” в областния град.

Тази година празничният концерт за Деня на Светите братя-просветители е поверен на Природо-математическата гимназия „Св. Климент Охридски”. Освен Младежкият духов оркестър на гимназията, в програмата ще участва и оперната певица Нелиан Николова – бивша възпитаничка на училището, както и фолклорните формации „Огоста” и „Пъстрина” към читалище „Разум”.

Кметът на Община Монтана Златко Живков ще отправи празнично послание и ще обяви и името на носителя на специалната стипендия на Община Монтана за ученици с изявени дарби. Приветствие ще поднесе и Трайка Трайкова - началник на Регионалното управление на образованието/РУО/ – Монтана. При дъждовно време концертът ще се проведе в Драматичен театър „Драгомир Асенов”. На традиционния прием на кмета за дейци на науката и културата с Почетната значка на Община Монтана ще бъдат наградени творци и учители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони