Шествие с 300-метровия национален флаг ще премине на 3 март по пътя-поклон в Стара Загора

Шествие под надслов „За свободата... Да развеем българското знаме!", посветено на Националния празник на България – 3 март, организира Община Стара Загора.

300-метровият трибагреник ще премине по пътя-поклон, носен от военнослужещи от Втора Тунджанска механизирана бригада, и ще покрие паметника на Самарското знаме в Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”. Начело на шествието ще бъдат кметът Живко Тодоров, областното и общинското ръководство, родолюбиви българи и патриотични организации, ученически групи и граждани.

Празничната програма ще започне в 9:00 часа с Божествена Света литургия в Катедралния храм „Св. Николай”. Венци и цветя ще бъдат положени в 10:30 часа пред паметниците, посветени на Освобождението на Стара Загора. В 11:00 часа, пред сградата на Общината ще се състои ритуала за издигане на Националното знаме на Република България. Половин час по-късно, празничното шествие ще тръгне от централния площад. В 12:00 часа венци и цветя ще бъдат поднесени в Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”.

В празничната програма ще се включат още хорът при Държавна опера - Стара Загора и Общинският фолклорен ансамбъл „Загоре”.

От 16:00 часа в парк „Артилерийски” ще се състои националната инициатива „Пробуждане с хоро” с участието на НЧ „Настроение” и фолклорни клубове от града.

Празничен концерт ще започне в 18:00 часа на площада пред Общината. В него ще участват художествени формации при НЧ „Св. Климент Охридски 1858”, Детски фолклорен ансамбъл „Траянци”, Център за подкрепа и личностно развитие, както и танцова формация „Тракийче”.

Тържествената заря-проверка с празнични илюминации ще започне в 19:00 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони