Шестият в Малта измъчи "Левски"

Победа, равен и загуба за „Левски“ в контролите на малтийска земя. В трета си проверка по време на подготовката „сините“ направиха 2:2 с шестия в местното първенство „Флориана“. Преди това тимът от „Герена“ бе загубил от „Хибърниънс“, друг тим от Малта, с 0:3 и бе записал успех със същия резултат над австрийския „Волфсбергер“.

Аймен Белаид, привлечен тази зима, сбърка и при двата гола на „Флориана“. Играчите на Делио Роси губеха с 0:2 до 27-ата минута. Холмър Ейолфсон намали след заучен изпълнен свободен удар. Новото попълнение Станислав Костов изравни в средата на второто полувреме с гол красавец извън наказателното поле. В самия край на срещата попадение на Нелуц Рошу бе отменено заради засада.

А „синият“ отбор се оказа, че е пет пъти по-скъп от този на „Флориана“. Това показа справка в популярният сайт за статистика "Трансфер маркт". Според него селекцията на Делио Роси струва 12,78 млн. евро общо, докато шестият в Малта се оценява на 2,55 млн. Любопитното е, че само цената на Роман Прохазка и Холмар Ейолфсон колкото тази на "Флориана".

Двубоят пропуснаха Давид Яблонски, Антони Белмонт, както и новите попълнения Паулиньо и Ривалдиньо. Чешкият бранител има болки в адукторите, а френският халф е болен. Паулиньо пък тренира индивидуално, тъй като е изостанал с подготовката. Синът на Ривалдо бе в Румъния, за да си събере багажа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ