Шестокласничката, ударена с чин от учител, остава под медицинско наблюдение

Снимка: Архив

Шестокласничката, която беше ударена от учителка с чин в село Яна, е извън опасност за живота, но остава под наблюдение в "Пирогов".

Пред БТВ бащата на детето Христо Кондов обясни, че детето е стресирано и уплашено. По думите му в опита си да се скара на съученичката, която стояла до дъщеря му, учителката повдигнала чина, след което го бутнала.

Според Кондов педагогът не е искал да се обърне към дъщеря му, но въпреки това детето пострадало в областта на ребрата. Оплакванията за болките дошли след около 10 минути.

Бащата обясни, че учителката е излязла от стаята и не е обърнала внимание на шестокласничката. Освен това той подчерта, че живеят в близост до училището, но никой не е прибрал дъщеря му или пък е позвънил по телефона на родител.

Последвало е транспортиране на момичето с линейка. Кондов изтъкна, че това не е първи инцидент с въпросната учителка. По думите му жената е посягала и повишавала тон на други ученици.

Директорът на 116 ОУ "Паисий Хилендарски" Райна Стоилова заяви, че учителката е по-рязка в изказа си и прави повече забележки на децата. Въпреки това до сега не е получавано оплакване, но не отрича, че са използвана агресия срещу учениците.

Стоилова обясни, че са проведени разговори с учителката да бъде по-умерена, именно, защото по-резкия тон предизвиква обратна реакция на децата.

Версията, която е чула директорката е, че учителката не е разбрала за удара в областта на ребрата на шестокласничката. Момичето не се е оплакало веднага, след което си тръгнало и изпуснало часа по физическо.

Предстоят проверки на инспектората. Стоилова очаква да има наказания за учителката съгласно Кодекса на труда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България