Шест месеца затвор за обирджиите на банкомат в Сапарева баня

Вчера, 04.12.2018 г., съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Дупница и защитата на четиримата подсъдими , извършили в съучастие кражба на парични средства от банкомат в гр. Сапарева баня, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Около 03:20 ч. на 09.11.2017 г., Т.Б., К.М. и К.Й., при предварителен сговор, о тнели касета с пари в размер на 8 700 лева. Мъжете направили и опит да се отнемат други касети, съдържащи 17 400 лева, но той останал недовършен, поради намеса на полицейски служители от РУ на МВР гр. Дупница.

Четвъртият подсъдим - Г.О., участвал в престъпното деяние като помагач. Управлявайки лек автомобил „Фолксваген“, той осигурявал безпрепятствено придвижване на друга кола, с която било извършено престъплението.

Кражбата била реализирана чрез взривяване на вратата на АТМ устройство на банка ДСК. В резултат, освен банкомата били унищожени и други чужди движими вещи – фасадна витрина с врата, окачен таван, тапети, осветителни тела. Общата стойност на щетата възлиза на 21 280.58 лева.

За извършване на престъплението било използвано чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „БМВ Х5“, което по-рано било противозаконно отнето в кв. „Овча Купел“ в гр. София от собственика му. Крадците сложили на колата регистрационна табела, издадена за друго превозно средство. Подсъдимите причинили на чуждия автомобил повреди на стойност 2 900 лева - на предна броня, предно окачване, заден мост, лява гума и джанта.

Четиримата подсъдими са се признали за виновни за извършените от тях престъпления. На всеки от тях е определено наказание от по шест месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право