Шест общини във Врачанско са без ток заради силната буря

Снимка: Архив

Шест общини от Врачанска област са без ток заради силната буря. Става дума за Враца, Мездра, Бяла Слатина, Роман, Борован и Криводол. Само за няколко минути скоростта на вятъра рязко се покачи до ураганни стойности. Във Враца има десетки паднали дървета и клони, изкъртени са пътни знаци, предаде БНР.

Силен дъжд с бурен вятър от 76 км. в час събори клони по улиците, а също и саксии от по-висите етажи на кооперациите в Кюстендил. Бурята продължи около 15 минути. На моменти западният вятър стигна скорост от 21 метра в секунда, казаха от метеорологичната станция. Екипи на Служба "Пожарна безопасност и защита на населението" отстраниха паднал клон на централния булевард "Цар Освободител" при спортният комплекс "Осогово". Там полицаи регулираха движението, докато трасето беше почистено. Имаше паднали клони и по булевард "Георги Раковски", покрай река Банщица.

Бурята не е нанесла сериозни щети, каза пред БНР началникът на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светлин Георгиев.

25 сигнала са постъпили в Столичната община за проблеми, причинени от краткотрайната буря, която се разрази над София. Това съобщи Красимир Димитров от Дирекция "Аварийна помощ и превенция".

Сигналите са предимно за повалени дървета и клони. Отстранено е и паднало дърво, което временно затрудни движението на трамвай №10, каза още Димитров: "В момента се прави организация с фирмите, които отговарят за почистването, за дъждоприемните шахти, тъй като много листна маса е паднала върху шахтите. Имаме два екипа, които са на Южната дъга. В момента се обработват два сигнала в Драгалевци. Имаме паднало строително платно от ограда на строителен обект. Нямаме данни за нанесени материални щети. За момента обстановката е спокойна".

Жълт код за обилни валежи, придружени от гръмотевици, е обявен за 5 области в Северозападна и централна Северна България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България