Шефка карала шивачки да теглят бързи кредити и да й дават парите

Полиция, прокуратура и омбудсман се заемат със скандален случай в Гоце Делчев. Служителки на шивашки цех се оплакаха, че шефката им ги е карала да теглят бързи кредити уж с цел временно да осигурят пари в брой на фирмата, а след това ги оставила те да връщат борчовете, съобщи БТВ.

Над 20 души вече получават заплашителни позвънявания от кредитните институции, след като, според жените, шефката им не изпълнила ангажимента си да върне изтеглените от тях бързи заеми. Според жалбоподателите, които са около 30, кредитите им са били от 1000 до 12 000 лева.

Преди месеци жените започват работа в шивашки цех и получават нестандартно условие. Собственичката иска от тях да изтеглят бързи кредити в нейна полза. Парите й трябвали, за да спечели награда – екскурзия в Дубай от офис за бързи кредити, където доработвала като консултант.

Наред с работничките кредити теглили и техни близки и познати.

Разбрали, че са измамени, всички напускат работа и цехът затваря. Днес бившата работодателка отрича: „Аз мога ли да задължа, да дойда при Вас и да кажа „Госпожо, елате да изтеглите един кредит за мен”, да ми ги дадете парите. По тая логика аз имам 60 човека, сега с две думи всички 60 човека мога да кажат „Това са ми парите на мене, ти ми ги взе”.

Измамените са пуснали колективна жалба в полицията. Ще сигнализират и прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България