Шефовете на "Астана" свалят шапка на Мъри

Ръководните фактори в "Астана" свалиха шапка на българския треньор на отбора Станимир Стоилов. Воденият от него тим разгроми "Макаби" (Тел Авив) с 4:0 в мач от групите на Лига Европа. Успехът е най-изразителният в историята на казахстанския клуб.

"Цялата страна ликува! - възкликна Азамат Аиткожина, президентът на „Астана“. - Надиграхме нашия противник по всички параметри. Отборът ни е балансиран чудесно. Треньорите съумяха да изградят едно високо ниво с местни играчи и чужденци. Поздравявам ръководството и нашите специалисти. Красива победа. Браво и на играчите!".

Саяан Камижанов, генерален мениджър на отбора, също похвали отбора.

"Благодаря от сърце на треньорите и играчите за тази емоция, която ни подариха - каза шефът. - Това е първата ни победа в групите на турнира, но съм оптимист. Всичко се дължи на упоритата работа на треньорите ни".

Станимир Стоилов води своите играчи и към четвърта поредна титла на страната. "Астана" е лидер с 4 точки и мач по-малко от втория "Кайрат". До края на шампионата остават два кръга, а отборът на Мъри е на победа от златото.

"Излизам с резервите в следващия ни мач за първенството - каза Мъри. - На този ритъм няма да издържим, така че ще дам шанс на играчите с по-малко минути.

Щастлив съм от победата над "Макаби". Те са много силен отбор."

Жорди Кройф, треньорът на израелския тим, очаквано не беше много словоохотлив след мача.

"Исках този двубой по-бързо да се свърши и да го забравя", призна синът на легендарния Йохан Кройф.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят