Шефът на автомобилния гигант Daimler напуска поста

Акциите на Daimler AG се понижават рязко по време на търговията в сряда, след като автомобилният гигант обяви сериозно разместване на върха, посочвайки, че изпълнителният директор на компанията Дитер Цетче ще напусне своя пост след годишната среща на акционерите през месец май 2019 година, съобщи БНР.

Един от водещите германски производители на автомобили заяви, че Цетче ще бъде заменен от родения в Швеция Ола Каелениус, който към момента отговаря за изследователската дейност и за продажбите на групировката Daimler AG и Mercedes-Benz Cars. От своя страна Дитер Цетче ще стане председател на Надзорния съвет на компанията през 2021 година.

Новината доведе до рязко понижение на акциите на Daimler AG с 1,51% на борсата във Франкфурт.

Агенция MarketWatch напомня, че мандатът на Дитер Цетче трябваше да изтече в края на заседанието на акционерите през 2021 година, но компанията е решила да направи по-рано тази важна промяна на върха. "Предвид предизвикателствата пред трансформацията на автомобилната индустрия, Надзорният съвет на Daimler възнамерява да подготви подходяща приемственост на по-ранен етап", се посочва в прессъобщението на автомобилния гигант.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа