Шефът на американското разузнаване потвърди: Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г.

Дан Коутс докладва пред Сенатската комисия по разузнаване.

Директорът на националното разузнаване на Съединените щати Дан Коутс потвърди оценката на разузнавателната общност, че Русия се е намесила в президентските избори в страната му през 2016 г., предаде Асошиейтед прес. Коутс направи изявлението си след вчерашната обща пресконференция на президентите на Русия и Съединените щати в Хелзинки, на която Доналд Тръмп постави открито под съмнение този извод.

Коутс подчерта, че ролята на американското разузнаване е да осигурява "най-добрата информация и оценки, основани на факти, на президента и на политиците". "Ние бяхме ясни в оценките си за руска намеса в изборите през 2016 г. и последвалите ги събития, за трайните усилия да бъде подкопана нашата демокрация. Ще продължим да даваме точна и обективна разузнавателна информация в подкрепа на националната ни сигурност", каза Дан Коутс.

Междувременно Белият дом обяви, че Доналд Тръмп ще се срещне днес с членове на Конгреса, след като вчера много от тях критикуваха поведението му вчерашната среща с Владимир Путин, предаде Ройтерс. Не се съобщава нито кои ще бъдат учстниците в срещата, нито темата, която ще бъде обсъждана. Тя обаче е единственото мероприятие в програмата на американския президент за деня.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия