Шефът на "Антикорупция" за случая "Иванчева": Правим пълен финансов анализ на всичките обвиняеми

За мен границите при задържането на Десислава Иванчева не бяха прекрачени. Свърши се нещо, което беше полезно. Нещо, което не беше вършено през годините след Прехода.  Това заяви началникът на новото звено за борба с корупцията Пламен Георгиев по Нова телевизия.

„За първи път сигналът до нас, че е искан подкуп, дойде на 2-ри февруари. Ваклин дойде и подаде сигнал до нас, че му се искат пари”, коментира шефът на звеното за борба с корупцията Пламен Георгиев.

„Започваме да правим пълен финансов анализ на всичките обвиняеми. Ще проверим всички банкови сметки, всички придобити от тях имоти в България и в чужбина”, добавя Георгиев.

По думите му обвиняемите са си позволявали доста „глезотии” като почивки в чужбина.

Според пиарът на община „Младост” Петър Кърджилов, бившият кмет на община „Младост” Петко Дюлгеров умишлено е подхвърлил парите в колата, заради които беше арестувана Десислава Иванчева. По БТВ Кърджилов каза, че прокуратурата не разполага със сересета, в които Иванчева да иска подкуп, а цялата акция е постановка.

„Акцията за това набеждаване е подготвена от организирана престъпна група. Екипът на община „Младост” провежда собствено разследване, защото смятаме, че не може да се вярва на специализираната прокуратура и на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ)”, каза още Кърджилов.

По думите му инвеститорът Алексанъдр Ваклин категорично лъже.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право