Шефът на болницата в Монтана е здравен мениджър №1

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” в Монтана д-р Тони Тодоров стана носител на наградата "Мениджър на годината" на Българския лекарски съюз.

Отличието на болничния шеф бе връчено от председателя на БЛС д-р Венцислав Грозев на тържеството по случай професионалния празник на българските лекари – деня на Свети Иван Рилски Чудотворец.

Доктор Тодоров е хирург с над 35 годишен стаж, а от 2014 г. е начело на болница в Монтана.

Наградата му е присъдена за постигнати много добри финансови резултати, изграждането на работещи мотивирани екипи, добра осигуреност с медицински персонал на лечебното заведение, благоприятно съотношение на лекари към медицински сестри, а също и за персоналните му качества като личност и мениджър, заявиха от Лекарския съюз.

През последните години и досега болницата в Монтана неизменно е с положителен финансов резултат, без просрочени задължения и без потенциални рискове пред развитието й, а условията за лечебния процес в здравното заведение непрекъснато се подобряват чрез модернизиране на апаратурата, съоръженията и сградния фонд, отбелязаха експертите.

През май тази година болницата премина успешно през акредитация и получи отлична оценка за срок от 5 години напред за цялостната си дейност.

„Заслугата за тази награда не е само моя, а на хората в нашата болница, които работят с увереност и заинтересованост ежедневно. Най-ценният капитал на болницата е човешкият ресурс. Усилията на всички колеги управители на болници би трябвало да са насочени към мотивирането и запазването на този капитал!”, заяви д-р Тодоров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България