Шефът на "Борусия" (Дортмунд): Не мечтаем, а действаме

"Борусия" (Дортмунд) тръгна за Монако, за да вземе това, което бе отнето в Германия - победа с повече от един гол разлика. "Монегаските" спечелиха с 3:2 ден след като автобусът на германците стана жертва на атентат.

Изпълнителният директор Ханс-Йоаким Вацке обяви: "Не сме мечтатели. Знаем, че шансовете не са големи, но ги има. При изключителни обстоятелства отборът се представи чудесно миналата седмица. И сега идваме да си вземе нашето."

Вацке потвърди, че ръководството на "Борусия" е било на косъм да се откаже от турнира след атентата. УЕФА нареди на германците да играят денонощие след трите бомби. А през уикенда специалните служби съобщиха, че голяма трагедия се е разминала буквално със секунда.

"Най-много обичаме да вкарваме голове и това го показахме през второто полувреме срещу "Монако" - добави треньорът Томас Тухел. - Ще го демонстрираме и в реванша."

Най-голямата загуба за "Монако" е отсъствието на наказания Фабиньо. Въпреки това френският тим е най-резултатният в цяла Европа.

В деня преди мача из Англия тръгна информация, че Жозе Моуриньо иска да вземе през лятото Осман Дембеле. 18-годишният френски диамант дойде в "Борусия" през лятото от "Рен" и се смята за един от най-големите таланти във футбола. Дембеле вкара един от головете срещу "Монако" преди седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят