Шефът на Граничната полиция в Елхово пръв открил Стоян Зайков

Шефът на Регионалната дирекция на Гранична полиция в Елхово комисар Деян Моллов

Шефът на Регионалната дирекция на Гранична полиция в Елхово комисар Деян Моллов е главният герой за откриването на Стоян Зайков-Чане, заявиха пред TrafficNews участници в снощния екшън край Долна баня. След няколко изстрела по обградилите го полицаи издирваният за две убийства бивш затворник се самоуби .

До развръзката се стигна след като около 20 часа Деян Моллов обхождал района на акумулаторния завод до Долна баня заедно със свой колега граничар. Изведнъж те видяли мъжки силует в полето край пътя. Насочили се към него и поискали документи, но човекът се врътнал и побягнал.

Комисар Моллов бил достатъчно близо до него и разпознал издирвания от 20 дни Стоян Зайков. Двамата служители на реда открили предупредителен изстрел, а убиецът отвърнал със стрелба по тях. С риск на живота си Моллов и колегата му хукнали да го преследват.

Веднага бил подаден сигнал и до отряда на баретите, които пристигнали и обградили Чане. След няколко предупредителни изстрела 43-годишният Зайков отказал да се предаде. Малко по-късно се самопрострелял с пушка самоделка, 12 калибър.

Заради престрелката втората смяна на завода за рециклиране на оловни акумулатори изкарала почти до малките часове под охрана вътре в цеховете. Мярката била взета за да се гарантира безопасността на работниците.

Тази сутрин комисар Деян Моллов обясни, че при издирването на Зайков са използвани техники и прийоми, които Гранична полиция използва за да залавя нелегални мигранти, влизащи през турската граница.

Моллов оглави дирекцията в Елхово през март 2017 година, а преди това беше шеф на Гранична полиция в Смолян. Преди 4 години той беше отличен с почетен знак на МВР за добра служба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България