Шефът на затворите: Иванчева е изведена тази сутрин от болницата без белезници на ръцете и пранги на краката

Шефът на затворите Васил Миладинов обяви, че Десислава Иванчева е била изведена тази сутрин от болницата без белезници на ръцете и пранги на краката. По думите му снимката, която се тиражира в социалните мрежи, е стара. Миладинов каза, че до края на седмицата ще бъдат изготвени нови правила за конвоирането на арестанти.

По-рано днес в профила на Иванчева във фейсбук, който най-вероятно се поддържа от бившия пиар на "Младост" Петър Кърджилов, беше публикувана информация за изписването на Иванчева от болницата, илюстрирана манипулативно със снимка, на която тя е с пранги на краката .

Отстранената кметица Десислава Иванчева днес бе в специализираната прокуратура, за да й предявяват материали по обвинението срещу нея. Това каза адвокатът й Димитър Марковски пред журналисти. Той обясни, че Иванчева е била водена за прегледи и изследвания на тумора на хипофизната жлеза и вече е изписана. Днес е била изведена от болницата, за да се запознава с документи по делото и записи, а следобед щяла да се подложи на изследване с ядрено-магнитен резонанс.

Марковски заяви, че е абсурдно, жена, която тежи 40 кг с мокри дрехи, да бъде оковавана с пранги на краката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право