Шефът на комисията „Антикорупция”: 148 лица от държавната власт не са подали имуществени декларации

Ще им бъде назначена проверка за незаконно придобито имущество, съобщи Пламен Георгиев

148 лица от държавната власт не са подали имуществени декларации, ще им бъде назначена проверка за незаконно придобито имущество. Това съобщи председателят на Комисията за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев по време на изслушване на заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

„Проверката за незаконно придобито имущество е изключително силна мярка, защото всичко се показва. А допреди това имаше само парична глоба и тогава лицата можеха да предпочетат да си платят една глоба и това е“, каза още Георгиев и посочи, че по този начин с новия закон се цели прозрачност.

„Имаме изключително активно международно сътрудничество. В началото на октомври ще взема участие в Прищина, където се събират ръководителите на всички балкански антикорупционни органи. Там ще представим нашата работа, защото създадохме един уникален модел – такъв единен антикорупционен орган няма никъде в Европа, и трябва да покажем ползите му“, обясни Георгиев. Той посочи още, че български експерти постоянно са канени на различни форуми, на които да представят българския модел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България